Java Team Lead

Apply Now

Java Team Lead / Senior Java Developer

Heb jij een sterke achtergrond in java application development? Heb je een eerste ervaring in het begeleiden van andere developers? Heb je nood aan een nieuwe uitdaging en wil je graag een team helpen uitbouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga jij doen?

Als Teamlead Java development ben je verantwoordelijk voor het development team van Abano. Je bent hun aanspreekpunt voor technische vragen. Je zal hen ondersteunen en coachen om zo hun development skills te versterken. Je zal actief bijdragen aan en delen in de bestaande kennis binnen het team en je zorgt er mee voor dat iedereen zijn kennis up-to-date blijft. Ben je iemand met een ondernemende geest en een ambitieuze drive? Dan krijg je hier de kans om mee het team verder uit te bouwen en vorm te geven.

Als Java expert ben je ook verantwoordelijk voor verschillende projecten en applicaties bij onze klanten die je met een uitstekende service ondersteunt. Je zal instaan voor “custom made applicaties” die volledig op zichzelf staan qua werking of die dienen als integratielaag tussen bestaande systemen.

Wie zoeken we?

We zoeken een enthousiaste en behulpzame senior developer met een sterk probleemoplossend vermogen en een sterke technische achtergrond. Daarnaast sta jij open voor consultancy en ben je gedreven om jezelf en anderen te verbeteren. Je wil graag een volgende stap zetten in je carrière en je wilt je kennis en ervaring delen met anderen.

Wat verwachten we van jouw kennis en ervaring?

 • Minstens 5 jaar ervaring met Java-development in verschillende omgevingen
 • Je bent een teamspeler met sterke communicatie skills
 • Je hebt ervaring met people management en het begeleiden en coachen van teamleden
 • Kennis en ervaring met verschillende development frameworks
 • Ervaring met design patterns
 • Je hebt sterke ervaring met en kennis van Git, Spring (Boot, Security,…), Angular, Hibernate, Maven/Gradle, ESB, Rest, …
 • Ervaring met en/of kennis van Docker, Kubernetes, Microservices, etc. is een grote plus
 • Kennis rond Agile / Scrum methodologieën
 • Kennis van best practices binnen development (Test Driven Development, Pair Programming, Extreme Programming, CI-CD,…)
 • Je toont initiatief en neemt ownership.
 • Goede kennis van Nederlands en Engels. Frans is een plus.

Interesse in een job als Teamlead Java development? Ongeacht of je nu al het bovenstaande al dan niet kent, contacteer ons zeker om de opties te bespreken! Ben jij dé gedreven lead die we zoeken? Stuur gerust een mailtje naar contact@abano.be voor meer informatie.

Perks of working at Abano

Cross-industry projects

Cross-industry projects with a technology flavour

Personal coaching

Personal coaching with a coach that can provide you with the necessary new skills

Challenging environments

Your hunger for challenges will certainly be satisfied and you are guaranteed to learn a lot in a short amount of time

Abano Team Spirit

Teaming up & knowledge sharing events, internal community, team weekends, after work drinks, …

Competitive Salary

Salary with all the extralegal advantages