We konden Dirk De Mal, Atlassian Certified Professional bij Abano, enkele vragen stellen over zijn ervaringen bij Abano.

Lees mee in zijn verhelderende antwoorden:

Wat maakt werken als Atlassian consultant zo uniek?

De Atlassian Cloud omgeving is een wereld die dagelijks evolueert en de nodige nieuwigheden en uitdagingen met zich meebrengt. Een goede en correcte samenwerking met de klant is daarom van primordiaal belang. Belangrijk daarbij is ook om de noden van de klant volledig te kennen zodat je ze kan begeleiden en informeren naar de mogelijkheden binnen (of buiten) het Atlassian universum. De klant staat dan ook echt centraal in het hele gebeuren. Een goede klantrelatie zorgt voor een tevreden klant, ook op lange termijn.

Hoe zouden de collega’s jou omschrijven?

Dat is misschien een vraag die je aan mijn collega’s zou moeten stellen, maar ik zal een poging wagen om mezelf door hun ogen te beschrijven.

Dirk is een goedlachse collega waarbij een grap nooit ver weg is. Hij weet (meestal) waarover hij spreekt en probeert ook steeds zijn collega’s bij te staan indien ze hulp nodig hebben. Een goede teamspirit is voor hem een must en hij doet er ook alles aan om dit te bekomen. Ah en uiteraard vinden mijn collega’s dat ik een super harde, keileuke en toffe werker ben (vermoed ik… hoop ik… denk ik).

Wat geeft je energie op het werk?

Het kunnen helpen van de klanten, de collega’s, de sfeer, dat zijn allemaal energiebronnen voor mij. Daar haal ik echt mijn dagelijkse positieve drive uit en dat vind ik ook echt in mijn dagdagelijks werk bij Abano en bij de klanten. Die drive probeer ik ook uit te stralen en door te geven aan mijn collega’s.

Hoe is jouw carrière als Atlassian consultant gestart?

Eigenlijk heel toevallig dus. Mijn vorige job liep op zijn einde dus ik was wel echt actief op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via een headhunter bureau kreeg ik een voorstel om als Atlassian consultant te starten via Abano. Drie gesprekken en een Jira test later en de rest is geschiedenis. Mijn start bij Abano was een feit. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog geen moment spijt van heb gehad. Alle collega’s zijn één voor één schatten van mensen met het hart op de juiste plaats met allemaal hetzelfde doel en altijd ruimte voor een lach en een traan (dikwijls zijn die tranen er van het lachen ).

Met welke projecten ben je momenteel bezig?

Ik werk momenteel voor een aantal projecten, maar mijn hoofdproject is in het kader van onze dienstverlening bij de Vlaamse Overheid waar ik samen met een collega verantwoordelijk ben voor het dagdagelijks onderhoud van hun volledige Atlassian omgeving. Als Atlassian consultants staan we de klant dus met raad en daad bij met al hun vragen, problemen, ontwikkelingen en configuraties. Meer en meer andere Vlaamse overheid sites maken ook de overstap naar het grote geheel van de organisatie wat erop duidt dat ze toch best tevreden zijn van ons, van Abano.

Andere projecten waar ik momenteel op werk zijn:

  • Odisee (migratie van Data Center naar Cloud)
  • FTB (opzet van een nieuw JSM project onder de Odisee koepel)
  • Migratie Sport Vlaanderen (naar de Vlaamse overheid Atlassian organisatie)

Wat vind je fijn aan werken bij Abano?

Zoals ik hierboven reeds vermeld heb… De unieke sfeer, collegialiteit, klantgerichtheid. De mogelijkheid krijgen om door te groeien en jezelf te ontwikkelen, zowel op professioneel als op privé gebied als persoon. Allemaal zeer belangrijke punten die ervoor zorgen dat ik dagelijks met de nodige drive (en zin voor humor) aan de slag kan. Ik ben nooit een jobhopper geweest, maar ik kan van mezelf wel zeggen dat ik toch al voor verschillende types bedrijven heb gewerkt, elk met hun eigenheid en hun mindset, maar voor mij is Abano echt het meest persoonsgericht. Het welzijn van medewerker komt op de eerste plaats en dat zijn gelukkig ook geen loze woorden of beloftes.

Waarom heb je indertijd voor Abano gekozen?

De klik was er gewoon vanaf het eerste gesprek zowel langs mijn kant als die van hun. Uiteraard is een klik niet voldoende en gaat het er om om het gegeven vertrouwen te bevestigen, maar die klik en wederzijds respect was er gewoon en is er nog altijd. Uiteindelijk kreeg ik ook de bedrijfswagen die ik gevraagd had… Een Porsche… Op dag één kwam Dimitri fier naast mij zitten en overhandigde hij mijn Porsche (weliswaar een Matchbox versie, maar de toon was volledig gezet). En zeg nu eerlijk. Hoeveel mensen kunnen er zeggen dat hun bedrijfswagen hier in de woonkamer op het boekenrek uitgestald staat? 

Op welke manier ondersteunt het bedrijf jouw professionele en persoonlijke groei?

We krijgen frequent de kans om ons bij te scholen qua certificaties (al dan niet van Atlassian, maar steeds in het verlengde van onze huidige en toekomstige opdrachten). Verder kunnen we af en toe een graantje meepikken van de binnen (of buitenlandse) events waarbij we dan uiteraard de te verwachten nieuwigheden op Atlassian gebied te weten komen, maar vooral ook het netwerken is een zeer belangrijk punt gedurende die events. We zijn Abano en daar zijn we enorm trots op en iedereen mag het weten.

Wat zou je tegen iemand willen zeggen die overweegt om bij ons bedrijf te solliciteren?

Ik zou zeggen gewoon doen. De uitdagingen zijn er, de sfeer zit super goed en bij Abano ben je geen nummer. Plain and simple. Je voelt er je onmiddellijk thuis en wordt met een warm hart in de groep opgenomen. Abano doet wat het zegt en zegt wat het doet, steeds met de medewerker centraal. Atlassian professionals zijn zeer gegeerd en ik krijg wel wekelijks aanbiedingen, maar er is echt geen haar op mijn hoofd(en ik heb er nog veel) dat er aan denkt om Abano te verlaten en dat zegt volgens mij dan ook alles.

Ook nieuwsgierig geworden na het lezen van deze blog hoe het is om bij Abano te werken? Contacteer ons via contactus@abano.be!